Expo

Dalahästutställning 2006 i Mora KulturhusÅr

2011
2006

Jag har egentligen aldrig varit samlare – varken som barn eller fram tills dessa att jag fyllde fyrtio år. Det intressanta med livet är att man aldrig riktigt vet vad som dyker upp, och vilka omständigheter som formar sin egen utveckling och framtid.
.
.

Allt runt omkring förändras hela tiden och det är viljan och förmågan att göra något av dessa förändringar som skapar nya förutsättningar och möjligheter i livet. Förändring är nödvändigt för att bryta inrutade mönster och skapa ett dynamiskt och intressant liv.

Till synes helt plötsligt blev trycket för stort och kroppen tog slut. Efter en dag på en sliten allmogestol så vände mitt liv. Stolen, med sin fantastiska träkänsla, inspirerade till något som jag omsatte i samlande av dalahästar. Själv förstod jag ingenting om dalahästar utan sökte efter stolens träkänslan. Jag valde tre hästar ur en samling i Fjugesta, utanför Örebro, och betalade fyra hundra kronor styck. Jag tyckte det var en ofantlig summa, men jag var övertygad om att mitt välbefinnande fanns i dessa föremål.

Augusti 2003 – Mitt samlande hade just börjat!