2011

Utställningar
Sala, Silvergruvan (augusti)
Tällberg (juni)
Älvsjö (februari)

I augusti 2009 började jag skriva på materialet till både bok och film. Inspelningar skedde sedan i slutet av augusti 2009, samt kompletterande inspelningar året senare i augusti 2010. Däremellan spenderade jag mycket tid åt vidare källforskning till boken – ett arbete som säkerligen aldrigt blir riktigt klart. Det ligger liksom i forskningens natur.

I samband med att filmen om dalahästen skulle lanseras på våren 2011 bestämde jag mig för att sammanställa en övergripande och lättläst bok om dalahästens historia. Denna skrift lanserades i april 2011. Inspirationen till att genomföra detta bokprojekt fick jag på den utställning jag blev inbjuden att hålla av arrangören för Antikmässan i Älvsjö. På mässan träffade jag många trevliga och fascinerande samlare och entusiaster som gav mig energi att sammanställa ett innehållsmässigt mer lättläst verk för en bredare publik.

Naturligtvis fortsätter arbetet på ett djupare fakta- och innehållsmässigt större verk, men när det blir klart får framtiden utvisa. Jag avser att samla dalahästar i många år framöver så förhoppningsvis finsn det fortsatt tid för detta projekt.